Contoh Surat Bahasa Sunda



Bandung, 13 Maret 2014
Kahatur
Sheila Widia
Di Bandung

            Assalammualaikum wr wb
            Kumaha kaayaan sheila sakulawargi di Bandung? Mudah mudahan aya dina kaayaan sehat raga sareng eusina, amin. Alhamdulillah, kaayaan abdi sakulawargi di Cileunyi oge aya dina panangtayungan gusti anu maha widi. Sel, kumaha studytour ka Gunung Padang kamari, rame? Pastina ge leubeut pisan ku elmu pangatahuannya?
            Sel, nyarios ngeunaan Gunung padang, abdi panasaran ku carita sejarah gunung padang teh. Naha leres situs Megalith Gunung Padang teh sajarahna leuwih kolot ti piramida di Mesir? Lamun enya teh beuki bangga we jadi urang Indonesia the. Upamai kaayaan gunung padang kumaha? Upami ninggal di internet mah asa biasa kitu, naha upami ninggal langsung benten? Pangalaman sheila waktos di gunung padang naha pikaresepeun atanapi pikasieuneun? Da kuping namah gunung padang teh loba ngandung hal goib sabab paninggalan karuhun urang baheula. Ah tapi percanten we pasti rame, da nambih elmu pangatahuan sareng turut ngamumule budaya urangnya? Abdi ge meni kabita hoyong enggal-enggal ka gunung padang.
            Rupina cekap sakitu wae surat ti abdi, diantos walerannana, mudah muadahan urang tiasa pependak di sanes waktos
            Wassalammualaikum wr wb
Salam Sono,

Muthia

Komentar